En fashionistas dröm om en äkta designerväska

Det är inte svårt att beundra de vackra designerväskor som Prada, Céline, Louis Vuitton och andra modehus skapar. Det är inte bara kvalitén på materialet som gör att en äkta märkesväska håller en alldeles egen klass, i många fall är designen så vackert utformad att väskorna påminner mer om ett konstverk snarare än en handväska.

märkesväska designerväska

Clara Kasavinas väskor är ett bra exempel på kreationer som onekligen snarare påminner om konst än just handväskor. Kändisar och stilikoner som Catherine Zeta Jones, Cat Deeley, Lake Bell, Coco Rocha och Leslie Mann sägs vara väldigt förtjusta i dem, och det är lätt att förstå varför.

Min mor hade en liten pärlprydd handväska från 1920. Jag bestämde mig för att återge min mors vintage handväska i min första väskkollektion. Kollektionen, som var omedelbart framgångsrik, bestod av en linje av vintageinspirerade flapper handväskor, klädda i metall och stenar.

Clara Kasavina om hur hon inspirerades och började designa sina vackra handväskor.

När man beundrar dessa kreationer så står det ganska snart klart att för en riktig fashionista så är det oundvikligen ett mål att en dag själv äga sin drömväska. Om än i en kanske något blygsammare design, och prisklass, än just en Clara Kasavina väska.

För att se mer av väskdesignerns arbete, spana in Clara Kasavina på Instagram.

En äkta märkesväska ger lite mer haute couture i livet

Oavsett om din garderob är fylld till brädden med med märkeskläder, eller till största del består av plagg från de större modekedjorna, så ger en äkta märkesväska onekligen lite mer haute couture i livet. Ett sätt att komma närmare drömmen om en egen designerväska är att fokusera på de underlinjer som en del modehus har tagit fram.

See by Chloé och Miu Miu är budgetlinjer från Chloé, en märkesväska som även Prinssesan Madeleine har som favorit, respektive Prada och som erbjuder prisvärda alternativ i jämförelse med deras huvudlinjer. Marc by Marc Jacobs var Marc Jacobs populära underlinje men som modehuset numera har tagit bort. Istället har Marc Jacobs inkluderat billigare alternativ i sin huvudlinje.

Prisskillnaden på väskor i en huvud- respektive underlinje kan vara väldigt stor, utan att väskorna från underlinjen för den delen kompromissar med kvalitén. Med ett tydligt mål och ett medvetet sprande så går det för många att uppfylla drömmen om en alldeles egen designerväska och på så vis uppnå lite mer haute couture i livet.