4 tips – Så sköter du om din märkesväska

När man väl har investerat i en dyr märkesväska så vill man ju givetvis även ta väl hand om den. En väska som är i bra skick behåller dessutom värdet bättre än en som ser sliten och nött ut. Naturligtvis ska en bra väska tåla att man använder den ofta, men man behöver ändå lägga lite tid på att sköta om den. Här har jag samlat några bra tips på hur du sköter om din märkesväska.

  1. Använd din dustbag! De flesta, om inte alla, tillverkare av bättre handväskor har med en dustbag till väskan när du köper den. Så när du inte använder din väska bör den ligga i dustbagen för att undvika att blekas, skrapa emot något eller samla dam.
  2. Impregnera din väska. Väskor tillverkade i äkta skinn, även om det ät av hög kvalitet, behöver smörjas in och impregneras. Du kan hitta impregnering hos till exempel skomakaren, men se till att använda ett ofärgat fettningsmedel. En eller några gånger varje år bör du smörja in väskan så att skinnet inte torkar ut. När du använder impregneringsmedlet så är det viktigt att arbeta in fettet ordentligt. Använd en trasa och avsluta med en spray som extra impregnering
  3. Gör rent metalldetaljer. Många märkesväskor har vackra metall detaljer, och även dessa kan behöva rengöras för att de inte ska förlora sin glans. Jag brukar använda vanligt handdiskmedel, då det är viktigt att inte använda en för stark produkt som kan skada ytan på metallen eller skapa repor i den.
  4. Torka efter regn. Tyvärr är vädret i Sverige inte alltid det bästa och ibland har man oturen att det börjar regna när man är ute med sin allra finaste väska. Det bästa att göra då är att torka av väskan när man kommer hem och låta den torka fylld med tidningspapper. Låt väskan torka i rumstemperatur och inte för varmt, då riskerar du at lädret tar skada.

Hoppas att några av de här tipsen är till hjälp, det är i alla fall hur jag försöker ta hand om mina snygga designerväskor så att de ska hålla så länge som möjligt. Kommentera gärna om du har några fler tips som du brukar använda dig av 🙂

märkesväskor online asos