7 kända designerväskor som är tidslösa

Varje säsong presenterar modehusen nya trender och modeller av sina exklusiva märkesväskor. Det är något som varje förväntansfull fashionista ser framemot och modeveckorna inväntas alltid med spänning. Designers som Hermès, Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Gucci, Chanel, Prada, Bottega Ventea och Balenciaga har alltid spännande nyheter och de sätter alltid nya trender med sin senaste design.

Men, trots att det alltid är spännande med något nytt och nya trender så finns det vissa märkesväskor som aldrig går ur tiden. Här är 7 stycken klassiska designerväskor som är tidlösa både i sin design och som statussymbol.

Hitta din drömväska hos boozt.com! Väskor till bra pris från bl.a. GUESS, Kendall+Kylie och Michael Kors.

Dessa handväskor är naturligtvis prissatta därefter men även om du inte har råd att köpa en märkesväska som just dessa så kan man ju alltid drömma sig bort en stund 🙂

7. Christian Dior Lady Bag – märkesväskan designad för en lady

Det här är en väska designad av Christian Dior för en äkta lady. För att få till den rätta ”Dior looken” bär man den här väskan i handen, snarare än över axeln. Inspirationen till den vävda designen kommer från mönstret på stolar som tillhörande Napoleon III, ett mönster som Christian Dior var väldigt förtjust i.

A photo posted by Jung Heejae (@jung.heejae.5) on

6. Balenciaga Motorcycle Bag – En unik luxury handbag

Kanske är ”the Motorcycle Bag” Balenciagas mest ikoniska designerväska, designad av Nicolas Ghesquière. Det som skiljer en Balenciaga Motorcycle Bag från andra märkesväskor är egenskaper som avsaknaden av en logga, men framför allt ligger skillnaden i hur lädret är tillverkat. Väskan tillverkas så att lädret har rynkor och linjer, vilket gör varje handväska verkligen unik.

5. Fendi’s Baguette – Designerväskan som förändrade Sex and the City

Modehuset Fendi var det första att låna ut acessoarer och märkesväskor till TV-serien Sex and the City. Tack vare det samarbetet gjorde Carrie Bradshaw designerväskan Fendis Baugette världskänd. Sarah Jessica Parker äger numera två stycken Baugette och planerar att ge varsin till sina döttrar- Det är en överraskning värt namnet!

?OG LABEL WHORE ALERT?Mary J. Bradshaw is in the house ppl! (S3/EP14) #Dior #Galliano #FendiBaguette #Appletini

A photo posted by Every outfit on Sex & the City (@everyoutfitonsatc) on

4. Hermès’ Birkin Bag -Hermés design för Jane Birkin

Hermés Birkin Bag, döpt efter skådespelerskan Jane Birkin, skapades av modehuset efter det att Hermés artistic director Jean-Louis Dumas varit på samma flyg som skådespelerskan. Jane Birkin klagade över att det inte fanns någon bra weekendväska i äkta läder. Till följd av det designade Hermés den numera vida berömda märkesväskan som döptes till Birkin Bag, efter Jane.

3. The Gucci Jackie Bag – Inspirerad av stilikonen Jackie Kennedy

Jackie Kennedy sågs ofta med sin ”Jackie O” bag, perfekt matchad till sin ikoniska stil, när hon var ute på olika ärenden. Den tydligaste detaljen på denna klassiska Gucciväska är kolvlåset, vilket är ett typiskt kännetecken av Guccis design. År 2009 omdesignades och återintroducerades Guccis New Jackie Bag av Giannini.

A photo posted by Koharu (@haru.koharu) on

2. Hermès’ Kelly Bag -En märkesväska för en prinsessa

Som namnet antyder så var det prinsessan Grace Kelly som gjorde denna klassiska märkesväska känd. Handväskan hette tidigare ‘Sac à dépêches’ och Hermés tillverkade den ursprungligen som en sadelhållare. En äkta Hermés Kelly väska kostar tusentals kronor och är en omisskännelig statussymbol.

1. Chanel Flap Bag – Den ultimata designerväskan

Chanel Flap Bag är utan tvekan en av de mest klassiska och tidlösa designerväskorna man kan komma över. Väskan designades för första gången för över 60 år sedan och är om möjligt ännu populärare idag än när den först kom. Det här är en märkesväska som aldrig går ur tiden.

A photo posted by KK (@kk_kc) on