Chanel väskor

Finns det något mer ikoniskt än en äkta Chanel väska? Det är inte svårt att argumentera varför en svart Chanel Flap Bag skulle kunna anses vara den ultimata märkesväskan. Den tycks bara bli populärare för var år som går och designen blir aldrig omodern.

Skapad av Coco Chanel, som är en av de mest berömda modedesignerna i historien, så är det inte att undra på att väskan har förblivit populär. Coco Chanel öppnade sin första butik för över hundra år sedan och huset Chanel, inklusive sina populära väsklinjer, leds idag av Karl Lagerfeld som håller traditionen vid liv. Chanel Flap Bag och Chanel Boy Bag är modehusets mest kända modeller.

märkesväskor online asos

Hitta din drömväska hos boozt.com! Väskor till bra pris från bl.a. GUESS, Kendall+Kylie och Michael Kors.

Embed from Getty Images rel=”nofollow”

Chanel 2.55 -Chanel Flap Bag

Chanel Flap Bag är ursprungligen designad av Coco Chanel för över 60 år sedan, och få handväskor utmärker sig som denna i sin klassiska stil. Den ikoniska Chanel 2.55 lanserades i februari 1955, och det är även därifrån namnet kommer. Det här en modell att överväga om du funderar på att köpa en dyr märkesväska.

Embed from Getty Images rel=”nofollow”

Det som är revolutionerande med Chanel Flap bag är att väskan hade en axelrem. Under Coco Chanels tid var det nämligen ovanligt att kvinnor av högre klass bar en väska över axeln, väskor bars alltid i handen. Det här fann Coco opraktiskt och designade därför Chanel Flap Bag 2.55.

Jag blev trött på att bära mina väskor i händerna och tappa bort dem, så jag la till en axelrem för att kunna bära dem över axeln.

Den klassiska Chanel Flap Bag finns i flera olika färger och storlekar storlekar. En sak som är värd nämna, är att det klassiska CC-vridlåsetsom finns på Flap Bag idag är designat av Karl Lagerfeld. Innan Lagerfelds tid på huset Chanel saknades alltså vridlåset med modehusets loggotyp på väskorna.

Den mest klassiska färgen är en svart Chanel 2.55, men det är även populärt med en röd Chanelväska. De mest populära storlekarna är extra mini, mini, medium, jumbo och maxi-väska. Väskan tillverkas i äkta skinn och priset på en Chanel 2.55 är cirka 30 000 kronor.

Spana in ASOS stora utbud av väskor från Versace, Calvin Klein och Polo Ralph Lauren.  Uppdatera garderoben under 2018!

Oavsett vilken storlek du helst skulle vilja ha så kan det vara kul att veta att en Chanel väska faktiskt kan bli en riktigt bra ekonomisk investering! Eftersom Chanel höjer priserna på sina väskor varje år, samtidigt som de fortsätter att vara så oerhört populära, så är chanserna goda att få tillbaka pengarna om du säljer din begagnade Chanelväska.

För den som tycker att en Chanelväska är lite för dyr att köpa, trots att det kan vara en god investering, så kan ett alternativ vara att köpa en Michael Kors väska eller en Marc Jacobs väska.

Embed from Getty Images rel=”nofollow”

Chanel Boy Bag -Skapad av Karl Lagerfeld

Chanel Boy Bag har Karl Lagerfeld tagit fram, och väskan är döpt efter Coco Chanels stora kärlek Boy Capel. Det här är helt klart en väska med mer street style än den klassiska Flap Bag.

Trots att Chanel Boy Bag i sammanhanget är relativt ny, så skulle man kunna kalla väskan en modern modeikon. Den blev nämligen en omedelbar succé när den introducerades för några år sedan. Även Chanel Boy Bag finns i flera olika storlekar och färger.

Förutom helfärgade väskor finns Boy Bag även i roliga färgkombinationer och mönster, som svart med lila och turkos eller med pärlliknande mönster. En personlig favorit är den svarta Chanel Boy Bag med turkosa och lila detaljer. Även den här Chanelväskan tillverkas i äkta skinn och priset på Chanel Boy Bag i Sverige ligger runt 30 000 kronor. Även Chanel har märkesväskor online.

Hitta din nya favoritväska på ASOS.com, trygga leveranser och bra priser!

Coco Chanel som designer

Coco Chanels riktiga namn var Gabrielle Bonheur Chanel och hon är inte bara ikonisk som väskdesigner utan även som affärskvinna. Hon föddes den 19 augusti 1883 och gick bort den 10 januari 1971. Det var Coco själv som grundade varumärket Chanel och hon hade en revolutionerande inverkan på modet för kvinnor.

Embed from Getty Images rel=”nofollow”

Innan Chanels tid var det populärt med korsetter och snäva silluetter men Coco introducerade och gjorde den sportiga, ”casual chic” stilen populär. Modeförändringen i sig innebar mer frihet för kvinnor då kläderna var lösare och enklare att bära upp.

Modehuset Chanel har, förutom kläder och Chanelväskor, flera populära produktkategorier som smycken och parfymer. Parfymen Chanel No. 5 är nog minst lika känd som väskan Chanel Flap bag.