Chanel – 5 saker som varje väskälskande fashionista bör känna till

En Chanelväska, oavsett om det är en Flap Bag eller en Boy Bag, är en typ av märkesväska som fungerar vid alla tillfällen. Just Chanel Flap Bag kan även vara en av de viktigaste accessoarer som skapats i modets historia. Ursprungligen är den designad av ikonen Coco Chanel på 1920-talet då hon ville ha en handväska där hon kunde ha händerna fria, vilket den dubbelsidiga axelremskedjan gör möjligt.

Inspiring quote we need to remember ???? What’s you’re favorite quote?

A photo posted by Attract Magazine (@attractmagazine) on

House of Chanel är även känt för klänningen ”den lilla svarta” samt parfymen no. 5, som självaste Marlyn Monroe ska ha sagt vara det enda hon hade på sig när hon sover. Numera finns Chanel Flap bag i ett antal olika färger och modeller, från 2.55 Flap Bag till Boy Bag. Du kan även hitta dessa märkesväskor online. Här är 5 saker som varje väskälskande fashoinista bör känna till om Flap Bag.

Hitta din drömväska hos boozt.com! Väskor till bra pris från bl.a. GUESS, Kendall+Kylie och Michael Kors.

1. Chanel Flap Bag 2.55 förändrade historien

År 1929 designade Coco Chanel sin första väska. Den var dock gjord för att bäras i handen, vilket var i modet för överklass kvinnor på den tiden. Namnet Flap Bag 2.55 kommer ifrån att Chanel i februari 1955 designade väskan med axelrem, så att den kunde bäras över axeln istället för i händerna. Det förändrade historien för märkesväskor då det för första gången blev accepterat att kvinnor, speciellt de av högre klass, bar en väska över axeln istället.

#ChanelFallWinter2017 #FrontRowOnly #PFW

A video posted by CHANEL (@chanelofficial) on

2. Det klassiska CC låset kom inte förens senare

Karl Lagerfeld tog över som chefsdesigner på Chanel 1983 och det är han som har skapat det, numera klassiska, CC vridlåset som syns på Flap Bag. Låset är numera en av de mest kända detaljerna med designen av Chanels väskor, men det fanns alltså inte innan Karl Lagerfelds tid på modehuset.

#ChanelHauteCouture #ChanelAteliers #PFW

A photo posted by CHANEL (@chanelofficial) on

3. The Boy Bag är döpt efter Coco Chanels stora kärlek

Boy Capel sägs ha varit Coco Chanels stora kärlek, vilket är anledningen till att Karl Lagerfeld döpte The Boy Bag till just det. Chanel Boy Bag blev en omedelbar succé när den introducerades för några år sedan och man skulle kunna kalla den för en modern klassiker.

#ParisInRome #ChanelMetiersdArt

A photo posted by CHANEL (@chanelofficial) on

4. Chanel Flap Bags blir bara dyrare med åren

I allmänhet så behåller inte väskor sitt fulla värde, det vill säga att efter en tid är de sällan värda lika mycket som du betalade för dem i nyskick. Den tidslösa Chanel Flap Bag är dock något av ett undantag. Då modehuset ständigt höjer priset på dem i samband med att de alltid tycks vara oerhört eftertraktade, gör att du har goda chanser att sälja din Chanel Flap Bag för samma, eller i närheten av samma, pris som du köpte den.

#ChanelAirlines #ChanelSpringSummer2016 #PFW

A photo posted by CHANEL (@chanelofficial) on

Men även om du inte planerar att sälja din Chanelväska senare så finns det en annan aspekt med de ständigt stigande priserna. Eftersom de bara blir dyrare med tiden, så kommer du ändå att behöva betala mer för märkesväskan ju längre du väntar med att köpa en Chanel Flap Bag. På så vis är det ju smart att investera i en märkesväska så snart man kan, eller hur? 😉

5. Storlekarna går från Mini till Maxi

Classic Flap Bag finns i fyra olika storlekar. Mini, Medium, Jumbo och Maxi-väska. Om du överväger att köpa en Chanelväska så bör du noga överväga vilken Chanel Classic Flap storlek som är rätt för dig, då det är en betydande investering i garderoben. Även Boy Bag kommer i fyra olika storlekar: ”the Small”, ”the Medium”, ”the New Medium” och ”the Large”.

Se fler inspirerande bilder på CHANEL Instagram.