Hermès Birkin är världens dyraste handväska – Såld för över 2 miljoner

Tidigare i år slog Hermès Birkin bag ett nytt rekord i pris och blev världens dyraste handväska. Det var en Birkin tillverkad i den mycket sällsynta ”Himalayan krokodil”, i färgen vit, med guld detaljer och 245 diamanter som satte prisrekordet.

Hermès Birkin bag slog ett nytt rekord i pris, världens dyraste handväska

En anonym köpare på en Christie aktion i Hong Kong budade hela 2 419 739 svenska kronor, och lyckades alltså med det att ropa in väskan. Vem som är den lyckliga innehavaren av denna numera ökända märkesväska är dock alltså okänt. Kanske är en väska i den här prisklassen heller inget som man spontant går ut med på stan.

LÄS MER: Tips och råd om hur du köper en märkesväska online!

Den tidigare rekordhållaren av världens dyraste handväska var också en Hermès Birkin bag, denna gång dock prydd med rosa diamanter. Den märkes väskan gick för 2 081 361 kronor förra året. Alltså något billigare än den vita Birkin i Himalayan krokodil men fortfarande, minst sagt, en dyr handväska.

Att världens just nu dyraste väska är tillverkad av krokodilskinn har även lett till debatt. Jane Birkin ville att Hermès skulle ta bort hennes namn från väskan, då hon inte ville stödja sättet som krokodilskinn används för att skapa väskor och modeaccessoarer.

Det kan man verkligen förstå, man vill gärna ha en väska av bra kvalité men man vill ju inte att det ska bidra till något lidande för djuren.

Birkin väskor är en bättre investering än den amerikanska börsen

För att köpa en ny, något mer vanlig, Birkin väska så får du vara beredd att betala mer än 65 000 kronor. De kostar alltså väsentligt mycket mer än till exempel en Michael Kors väska. Det kan dock ses som en god investering då väskorna har ökat i värde med 500% under de senaste 35 åren.

No filter required ?

A photo posted by Mrs B.C. (@mrs_bcworld) on

En nyligen genomförd studie fann att Birkin väskor faktiskt har utvecklats bättre än både den amerikanska aktiemarknaden och priset på guld under de senaste 35 åren. Just det att priset på en äkta märkes väska sällan faller mycket, eller som i det här fallet till och med stiger, är en av anledningarna till att det kan vara värt att överväga att köpa en designerväska.

Nu är förstås Birkin väskor i en klass för sig. Väskorna är oerhört populära bland kändisar, bland annat äger den före detta Victoria Secrets modellen Miranda Kerr en svart Hermès Birkin väska.

Miranda Kerr @mirandakerr #mirandakerr #mirandakerrstyle

A photo posted by The Celeb Instyle (@thecelebinstyle) on

Enligt webbplatsen Baghunter, så är den årliga avkastningen på en Birkin väska 14,2% jämfört med S&P 500-indexet (ett index för den amerikanska aktiemarknaden), som har ökat med 8,7% per år, och guld, som är -1,5%. Så att investera i en Birkin väska är kanske inte är så dumt trots allt!

Hitta din drömväska hos boozt.com! Väskor till bra pris från bl.a. GUESS, Kendall+Kylie och Michael Kors.