Louis Vuitton väskor

Det är nog många som kan hålla med om att en Louis Vuitton väska ger en känsla av fransk lyx och status, och visst är det många som drömmer om en äkta Louis Vuitton väska att bära runt på. Oavsett om det är en Louis Vuitton Neverfull eller Speedy så är det en väska som alltid gör intryck. Dessa välkända franska lyxväskor är kända för sin design, ikoniska monogram och exceptionella kvalitet.

Louis Vuitton väskor har blivit en tidlös symbol för lyx och glamour, förknippad med Hollywood där många kändisar äger mer än en väska från det franska modehuset.

märkesväskor online boozt

Hitta din drömväska hos boozt.com! Väskor till bra pris från bl.a. GUESS, Kendall+Kylie och Michael Kors.

#LVAW16 by @nicolasghesquiere #LouisVuitton #PFW

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on

Bakom en äkta Louis Vuitton väska ligger flera timmars jobb och de har inte blivit omoderna trots att de introducerades för över 100 år sedan. Om du är ute efter att göra en ordentlig uppdatering och investering i din väskkollektion så kan en Louis Vuitton väska vara värd att köpa. Det enklaste är ju som bekant att köpa märkesväskor online. LV väskor säljs inte var som helst så var noga med att det är en återförsäljare som säljer äkta väskor och inte Louis Vuitton kopior.

Väskorna är dock inte billiga så även om du inte har tänkt att köpa en Louis Vuitton just nu så kan man alltid drömma sig bort ett tag och beundra dessa vackra handväskor.

Själv har jag satt upp ett sparande för att köpa en Louis Vuitton Neverfull, men har en bit kvar att gå. Jag tror dock att när jag väl når målet så kommer det att vara väl investerade pengar med tanke på kvaliteten och designen.

Spana in ASOS stora utbud av väskor från Versace, Calvin Klein och Polo Ralph Lauren. Beställ via asos.com och få dina varor levererade till Sverige.

Vad kostar en Louis Vuitton väska?

Det här brukar vara den första frågan från de som inte är allt för bekanta med Louis Vuitton, vad kostar egentligen en Louis Vuitton väska? Svaret är att det varierar beroende på vilken modell och i vilken storlek som väskan är. Den moderna klassiska Louis Vuitton Neverfull MM kostar runt 12 500 kronor online medan en Speedy Bandoulière 25 kostar cirka 19 000 kronor.

Louis Vuitton Twist, som är en populär axelremsväska, kostar ungefär 28 500 kronor, för att nämna ytterligare ett exempel. Det finns fler modeller i ännu dyrare prisklasser som den lilla Petite Malle, vilken går loss på cirka 43 000 kronor. Väskorna skiljer sig alltså ganska mycket åt i pris men de är nog vad de flesta helt klart skulle kalla för dyra handväskor.

Få inspiration och hitta din drömväska hos boozt.com! Se väskor från många olika varumärken.

Om en Louis Vuitton väska ligger över din budget så kan det vara värt att spana in Michael Kors väskor och Marc Jacobs väskor. De är båda lite mer prisvänliga men fortfarande utav god kvalité.

Classical and bold, between tradition and adventure. #LVSERIES6 by @NicolasGhesquiere, photographed in Paris by Bruce Weber.

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on

Populära väskor från Louis Vuitton

Det franska modehuset har ett brett urval av olika handväskor i sin kollektion, väskor är trots allt vad Louis Vuitton började med och ett stort signum för varumärket. Här är några av de vanligaste LV modellerna som man ofta ser och som är populära både bland kändisar och fashionistor.

Louis Vuitton Neverfull är känd för att vara en av modehusets mest ikoniska handväskor. För att hedra sin tidlösa och vackra design har Louis Vuitton tagit fram en ny version av denna eftertraktade väska. Där har väskans insida fått en ny design med textilfoder och historiska detaljer. Väskan är gjord av äkta läder och har gyllene mässingsdetaljer.

Nästa väska på tur är Louis Vuitton Alma. Den här fina handväskan är döpt efter Alma bron som går över floden Seine i Paris. Väskan karakteriseras av sin originella design och form, det är en väska med sann Paris anda som får en att tänka på ”high fashion”.

Den sista väskan jag tänkte ta upp här är Louis Vuitton Speedy. Modellen Speedy lanserades 1930 och med det ikoniska monogrammet blev väskan en riktig statussymbol under 60-talet då Audrey Hepburn valde att bära den. Skådespelerskan tyckte så mycket om sin Louis Vuitton Speedy att hon gjorde en förfrågan till modehuset om att få den i en mindre version. Naturligtvis lyssnade Louis Vuitton på Audrey Hepburn och skapade ”Speedy 25”, som blev hennes signaturväska.

Louis Vuitton gör även många roliga reklamfilmer för sina väskor. Känner du igen svenska Elin Kling i denna härliga, och numera klassiska, LV reklam?

Louis Vuitton som designer

År 1853 grundades Louis Vuitton: Malletier à Paris grundades av fransmannen Louis Vuitton som modehuset och företaget är uppkallat efter. Vuittons första succé var platta koffertar av trianoncanvas, en design som inspirerade andra väsktillverkare att ta efter Vuittons design. För att skydda sig mot kopiering så ändrades designen till beige-och-brunrandiga färger med Damier Canvas-mönstret, som höll texten ”marque L. Vuitton déposée”.

Få inspiration och hitta din drömväska hos boozt.com! Se väskor från många olika varumärken här.

Under åren som följde expanderade Louis Vuitton kraftigt, fler produkter och väskor utvecklades och företaget har idag butiker i bland annat Frankrike, USA, och Asien samt. Det finns även en välutvecklad hemsida där du kan köpa Louis Vuitton väskor på nätet.

År 1987 bildade Louis Vuitton tillsammans med champagnetillverkaren Moët et Chandon och cognactillverkaren Hennessy bolaget LVMH, som idag är ägare till modehuset. Värt att nämna är även att Marc Jacobs har arbetat som chefsdesigner på Louis Vuitton, innan han blev känd för sitt egna varumärke. Louis Vuitton har idag funnits i mer än 150 år och varumärket är väl etablerat som ett av de största lyx varumärkena i världen.