Marc Jacobs väskor

En av mina absoluta favoritväskor är en Marc Jacobs väska, vilket inte är helt ovanligt då Marc Jacobs väskor har blivit så otroligt populära i Sverige under de senaste åren. Marc Jacobs har varit ett design underbarn från starten av sin karriär och han sätter verkligen en hög standard i modebranschen. En väska från Marc Jacobs håller hög kvalité och kan vara både stilren samtidigt som den har en snygg design.

Med tanke på att Marc Jacobs väskor kan köpas till rimliga priser, för att vara en designerväska så får man ändå säga att de är prisvärda. Väskor från Marc Jacobs är bland de mest kända inom kategorin märkesväskor. Sammanfattningsvis så kan man säga att oavsett om det är till vardags eller fest så är en Marc by Marc väska den perfekta modeaccessoaren.

märkesväskor online asos

Wear it loud, wear it proud. ? #MJSnapshot

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs) on

Behind-the-scenes with Frances Bean Cobain on our #MJSS17 ad campaign set with our new Sling Bag in Canary ?

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs) on

Design och populära Marc Jacobs väskor

Marc Jacobs har ett brett urval av väskor i olika modeller så som totes, clutches, crossbody och ryggsäckar. Några modeller är numera moderna klassiker och givna i varje fashionistas garderob medan andra har en modernare och mer edgy touch. Vad man föredrar är upp till var och en att bestämma, här är några av de populäraste modellerna.

Hitta din drömväska hos boozt.com! Väskor till bra pris från bl.a. GUESS, Kendall+Kylie och Michael Kors.

Marc Jacobs Recruit Saddlebag.

Recruit Small Saddle Bag är en axelremsväska i äkta läder från Marc Jacobs med en justerbar axelrem. Väskan kan förslutas med dold knapp samt har tre innerfack där man kan stänga till ett med en dragkedja. Det finns även ett dekorerat ytterfack på baksidan av Recruit Small Saddle Bag och ett ytterfack på framsidan som kan förslutas med dragkedja. Väskan har även MJ logotype på lock och spännen. Priset för en Recruit Small Saddle Bag från Marc Jacobs är cirka 3 700 kronor. Väskan finns i flera färger och passar bra att hänga snyggt över axeln för en mer casual look.

Marc Jacobs Recruit Tote.

Recruit EW Tote från Marc Jacobs är en handväska av större modell. Det framgår av namnet, ”tote” syftar på större väskor gjorda för att bära runt på. Materialet är äkta läder och väskan har flera fack för att du enkelt ska kunna organisera dina tillhörigheter i den. Väskan har två innerfack och i mitten finns ett fack som kan göras större. Marc Jacobs Recruit EW Tote har även en tassel detalj på dragkedjan. Priset ligger på ca 5 900 kronor.

Marc Jacobs Recruit Crossbody.

Marc Jacobs har även en populär crossbody väska som heter Recruit Crossbody. Även denna är tillverkad i äkta läder med foder i textil. Det är en clutch modell som stängs med magnetlås och väskan har två fack. Det finns även två ytterfack på väskan och en tassel detalj. Om du köper dina märkesväskor online, så kan det vara bra att veta att även Marc Jacobs väskor säljs på nätet.

Marc by Marc Jacobs väskor

Marc by Marc Jacobs var modehusets tidigare populära underlinje. Den kan beskrivas som ung och modern, då den främst riktade sig till kvinnor mellan 18 och 35. Marc by Marc Jacobs väskor hade mycket inspiration från New York och storstaden, och gav många möjligheten att köpa produkter av bra kvalité som hade ett överenskomligt pris. Det bör dock poängteras att det inte handlade om någon ”marc jacobs väskor rea” utan att priserna helt enkelt var lägre satta på underlinjen än de dyrare handväskorna på modehusets huvudlinje.

Under 2015 valde dock modehuset att avsluta den fristående linjen, inkluderat alla modeller av Marc by Marc Jacobs väska. Det betyder dock inte att väskor i de lägre priserna har utgått, utan endast att de nu ingår i varumärket Marc Jacobs, då MJ har valt att inkludera alla sina produkter under en huvudlinje.

Marc Jacobs som designer

Du som har läst såhär långt känner nog redan till Marc Jacobs som designer, så det kan verka något överflödigt att beskriva honom. Men för dig som ändå vill veta lite mer så är här några intressanta fakta om Marc Jacobs som person och designer.

Marc Jacobs är född 1963 och är känd för fashion brands som Marc Jacobs och Marc by Marc Jacobs. Innan han blev chefsdesigner för de varumärken som bär hans namn arbetade han som creative director hos Louis Vuitton, vilket onekligen låter som en dröm! Han lämnade dock det franska modehuset år 2014.

Marc Jacobs började sin karriär i ung ålder då han designade och sålde sin första kollektion av egenstickade tröjor redan som 15-åring Sedan mitten av 80-talet är han business partner med Robert Duffy, och tillsammans bildade de Jacobs Duffy Designs Inc. Den första kollektionen med Marc Jacobs som varumärke kom 1987.

År 1993 lanserade Jacobs Duffy Desgins Inc sitt egna licens och design företag: Marc Jacobs International Company, L.P. Under det tidiga 90-talet producerade även Marc Jacobs sin första kollektion för män och 1997 började han arbeta för Louis Vuitton. År 2010 var Marc Jacobs med på Time Magazines lista över världens 100 mest inflytelserika personer och han är fortfarande en av utav de mest inflytelserika designerna i världen.

Vill du fortsätta läsa om en annan amerikansk designer så hittar du artikeln om Michael Kors väskor här.