Guide till att köpa märkesväskor online

Att köpa märkesväskor online är det enklaste och mest populära sättet att handla en ny designerväska på. Har man tur kan man även fynda på säsongsrean när man väljer att köpa väska på nätet. Det beror dock på vilket märke och i vilken webshop man handlar.

Alla nätbutiker erbjuder inte leveranser till Sverige, men de som vi har testat att köpa designerväskor online hos gör det. Naturligtvis kan man även köpa en ny märkesväska i en fysisk butik eller second hand också, men man bör då vara noga med att kontrollera att den är äkta.

Våra favorit webshoppar att köpa designerväskor online hos:

 

ASOS.com har varumärken som Versace, Valentino by Mario Valentino, Tommy Hilfiger, Armani Jeans, Calvin Klein och Polo Ralph Lauren. Trots att företaget verkar från Storbritannien så levererar ASOS din väska till Sverige inom några dagar. ASOS.com är en lätt navigerad hemsida där det är enkelt att få en översikt över olika märken och modeller.

Boozt.com har varumärken som Alexander Wang, By Malene Birger, DKNY Bags, GUESS, Kendall+Kylie och Michael Kors Bags. Boozt.com är ett välkänt varumärke som levererar inom 1-2 arbetsdagar inom Sverige. Eftersom en märkesväska oftast kostar över 499 kr så innebär det även fri frakt för ordrar från Boozt.com.

märkesväskor online boozt

Var köper man en märkesväska?

Det finns flera olika sätt att köpa en märkesväska på. I Stockholm finns bland annat Nathalie Schuterman, NK och en nyöppnad Chanel butik för den som vill besöka ett varuhus eller en fysisk butik. Om du har tur kan du även hitta en äkta märkesväska till ett bra pris i en second hand butik. Det finns även butiker som är specialiserade på att sälja begagnade märkesväskor. Tänk dock på att noga kontrollera äktheten om du planerar att köpa en begagnad märkesväska, vare sig du köper märkesväskor på nätet eller ej.

Det är dock oftast enklare att köpa en ny märkesväska online. De stora webbshopparna har vanligtvis ett stort utbud av designers och flera olika modeller för dam märkesväskor. Oavsett om du letar efter en MICHAEL Michael Kors, Marc Jacobs, By Malene Birger eller en Guess väska så brukar de finnas i utbudet på nätet.

När du köper märkesväskor online så kan du enkelt se en överblick av de modeller som du är intresserad av, du kan jämföra färg och priser innan du bestämmer dig. Det brukar även direkt framgå om väskan finns i lagret eller ej. De flesta hemsidor som säljer märkesväskor online i Sverige brukar även ha sin sajt översatt till svenska och du bör kunna se priserna i svenska kronor.

Genom att beställa via en välkänd e-handelsbutik behöver du heller inte oroa dig för väskan ska vara fejk, då de vanligtvis kontrollerar sina produkter mycket noga. Det är ytterligare en fördel med att köpa märkesväskor på nätet.

Billiga märkesväskor online

En annan fördel med att köpa märkesväskor online är att det kan finnas väskor på rea i slutet av säsongen, då e-handelsbutikerna vill tömma sina lager för att kunna köpa in nya produkter. Det är inte ovanligt att se nedsatta priser på cirka 30%, men det beror såklart på vilket märke det gäller. Men det går med andra ord att fynda billiga märkesväskor på nätet!

Det kan dock vara så att nätbutikerna inte får sänka priset på väskorna för att rea ut dem. Vissa märken har en prissättnings strategi som innebär att väskorna måste säljas till ett visst minimum pris av dess officiella återförsäljare, även om försäljningen sker på nätet och de får därmed inte säljas via en outlet för märkesväskor.

märkesväskor online asos

Vad kostar en märkesväska?

Prisskillnaden på väskor i en designers huvud- respektive underlinje kan vara väldigt stor, utan att väskorna från underlinjen för den delen kompromissar med kvalitén. Med ett tydligt mål och ett medvetet sparande så går det för många att uppfylla drömmen om en alldeles egen designerväska och på så vis uppnå lite mer haute couture i livet.

Det kan även vara värt att tänka på att om du lyckas stå emot impulsen att köpa ett fler tal billiga väskor från till exempel H&M och Zara, så sparar du på ett år ihop ganska mycket pengar som du kan investera i en exklusiv väska istället.

See by Chloé och Miu Miu är budgetlinjer från Chloé, en märkesväska som även Prinsessan Madeleine har som favorit, respektive Prada och som erbjuder prisvärda alternativ i jämförelse med deras huvudlinjer. Marc by Marc Jacobs var Marc Jacobs populära underlinje men som modehuset numera har tagit bort. Istället har Marc Jacobs inkluderat billigare alternativ i sin huvudlinje.

Som exempel brukar en MICHAEL Michael Kors kosta från under tusen lappen upp till ca 4 000 kronor. En billigare Marc Jacobs kan du också hitta upp från 1 000 kronor till ett par tusen. Guess och Guess Lux ligger på strax under tusen kronor upp till två tusen. Som bekant har även de populära Kardashian systrarna Kendall+Kylie släppt en kollektion, deras väskor kan man köpa i Sverige för mellan 1 000 till 3 000 kronor.

Varför köper kvinnor märkesväskor?

Varför kvinnor köper designerväskor är en fråga som kommer upp ganska ofta. Att köpa dyra märkesväskor som kostar tusentals kronor, även om man har tillräckligt med pengar för att finansiera sitt köp, kan ibland fortfarande uppfattas som kontroversiellt. Naturligtvis finns det även män som gärna spenderar pengar på väskor eller bags, men handväskor och märkesväskor är fortfarande framförallt starkt associerat till kvinnor.

Man kan fråga sig varför just märkesväskor, och i vissa fall även kläder, väcker sådan kontrovers jämfört med att till exempel lägga samma summa på en klocka, smycken eller en resa. Man behöver dock inte rättfärdiga sitt val att köpa en väska för andra, om man nu har bestämt sig för det. Alla har rätt att själva bestämma över sin konsumtion och vad man vill handla för sina pengar.

Man kan jämföra en kvinna med en exklusiv märkesväska med en man som har den bästa sportbilen som finns tillgänglig på marknaden, det ger en bra känsla. Oavsett om det är materialistiskt eller inte.

Många kvinnor köper även en dyr märkesväska som belöning till sig själva, för sina egna pengar. Det kan vara något som man tycker att man förtjänar och gärna vill investera i, och om man har kommit så långt att man har råd med en märkesväska, är det inte då något att vara stolt över? En handväska kan även vara en symbol, inte bara för materialistisk framgång, utan även för oberoende och självständighet.

Sedan finns det ju även ofta ett samband mellan dyrare handväskor och bättre kvalité. Det stämmer kanske inte alltid, men i de fall där väskan är handgjord och utav exklusiva material, så blir produktionskostnaden högre jämfört med en massproducerad av budgetkedjorna. Så att priset på väskor gjorda av toppdesigners är högre har även en naturligt förklaring, även om marknadsföringen såklart också spelar in på prissättningen.

Att äga en märkesväska är naturligtvis långt ifrån ett livsmål för alla kvinnor. Men oavsett om man tycker att det är värt att köpa och investera i en märkesväska eller inte, så bör man respektera den som vill göra den investeringen.