Miu Miu Club Bag är tillbaka med Kylie Jenner

För er som inte är så bekanta med Miu Miu Club bag, så kan jag börja med att berätta att Miu Miu är ett märke från Prada (fast så mycket visste du kanske redan?). En Prada väska är ju visserligen alltid en Prada väska, men jag har tidigare alltid tyckt att Miu Miu väskor nästan verkar populärare, i alla fall bland yngre kvinnor. Det kanske har att göra med att Miu Miu har en lekfullare design än huvudlinjen Prada.

På senare år har dock Miu Mius popularitet avtagit något, fram tills för något år sedan och nu tycks väskorna igen ha blivit otroligt populära. I helgen såg jag faktiskt en Miu Miu Club bag för första gången på länge och trots den mordeniserade looken så är det något väldigt retro över modellen.

Väskans namn ”Club bag” kommer från klubbkulturen under 80-talet och väskan är designad för partytjejen som behöver en liten, men glamorös, ute på klubben.

A post shared by Faye Tsui (@faye_tsui) on

Designerväskan består av mjukt och strukturerad matelassé läder, med en axelremskedja i metall. En andra kedjan faller över framsidan av väskan, vilket ger är ett av de starkaste kännetecknen på Miu Miu Club bag. Väska finns i flera helfärger, men Miu Miu erbjuder även järva diagonala ränder och exotiska läder för den som vill ha en mer vågad design.

Jag verkar inte vara den enda som har återupptäcktdenna Miu Miu väska. Karlie Kloss och Kylie Jenner har setts med Miu Miu Club bag (Karlie valde en svartvit version, medan Kylie sågs med en helt svart). Den finns två storlekar, liten och stor. Väskan kostar ifrån 18 000 kronor för glans läder, upp till 25 000 kronor för Ayers ormskinn. Läs mer här om hur du köper märkesväskor online.

A post shared by Style Muse (@stylemuse_saks) on

Håll utkik nästa gång du är ute på nattklubben och se ifall du också kan få syn på en Miu Miu Club bag!