Saddle bag är vårens it-väska

Jag tycker att jag ser väskan över allt, på stan, med bästa tjejkompisen och på kontoret -nu tänker jag förståss på väskan som kallas saddle bag. Nog för att det finns många trendiga väskor men just en saddle bag tycks var och varannan fashionista ha investerat i under året. Jag själv har faktiskt en billigare variant som jag köpte på en klädkedja förra sommaren, men funderar nu starkt på att byta upp mig.

A post shared by Saks Fifth Avenue (@saks) on

En saddle bag, eller sadelväska som det heter översatt till svenska, kan du hitta i olika storlekar, en lite mindre som passar för fest eller en större att ha med till skolan eller jobbet. Sadelväskans distinkta utseende gör den både kassisk och elegant. För en mer vintage look är ljusbrun eller brun ett bra färgval, svart är som alltid klassiskt och rosa är fint nu till sommaren.

A post shared by Kirsty Maginn (@kirstymaginn) on

Marc Jacobs har tagit fram den prisvärda Recruit Small Saddle Bag. Väskan är i klassisk modell med ett extra förslutbart fack på utsidan, måste även säga att den är ursnygg i svart! Även Chloé har en fin väska i saddle bag modell, den heter Nile Bracelet och har den otroligt snygga detaljen i form av en stor ring. Nile Bracelet finns i både mörkare och ljusare läder, båda tonerna är helt underbara.

En saddelväska känns som ett måste i år och jag saknar en av bra kvalitet i min växande väsk-garderob. Jag tycker att Chloé Nile Bracelet är otroligt snygg och den väskan har verkligen något extra.

Dock är ju inte Marc Jacobs Recruit inte heller helt fel, så det är helt klart svårt att bestämma sig. När det har blivit något köp så ska jag uppdatera er. Under tiden så kan man alltid få lite inspiration, och tänka efter om vad som egentligen passar bäst till ens garderob.